söndag 27 september 2009

Perfect Harmony den 30.9 på HLK i Jönköping! FRI ENTRÉ!


Hej!

Jag hoppas att du kommer, på onsdag är det Jazz i Jönköping på HLK och det är fri entré!

Kl 18 Öppnar Fotoutställningen!
Kom och titta och lyssna till musik med The Odd Couple 

På stora scenen: 
Kl 19.30  Nina Ramsby & Ludvig Berghe Duo
Kl 20.30 Midaircondo
Kl 21.30 Nordic Connect

Fiket är öppet till kl 21.30 

"Perfect Harmony - en minifestival i flera delar" 
30 september, klockan 18.00  - 23.00 på HLK i Jönköping
 
Syftet med Svenska Jazzriksförbundets och föreningen Impras projekt Perfect Harmony, är att så länge det behövs, belysa, diskutera och hjälpa till att motverka o-jämvikten mellan män och kvinnor i kulturvärlden i allmänhet och musiklivet i synnerhet. Precis som namnet Perfect Harmony avslöjar är det balansen – harmonin – vi eftersträvar. Och för att nå den behövs alla – både kvinnor och män.
 
Med i Perfect Harmonys turnébuss finns, förutom tre band, en unik fotoutställning med kvinnliga musiker genom tiderna. Alla bilder är hämtade ur Orkesterjournalens stora bildarkiv och Alla bilder är hämtade ur Orkesterjournalens stora bildarkiv och presenteras med kommentarer i skrift av svenska samtida jazzmusiker.
 
Den 30 september kommer tre band att spela på HLK (Högskolan för lärande och kommunikation) i Jönköping där Skådebanan tillsammans med Jönköpings Jazzklubb, Kultur Jönköpings Kommun och HLK med Jeanette Gustafsson som projektledare satsar på att presentera detta med fri entré för alla i Jönköping från kl 18!  

Vi hoppas att många kommer!


Varför Jönköping? Projektet är angeläget än i dag för att den lyfter fram och exemplifiera med konserterna och utställningen, kvinnliga musikers verklighet inom jazzmusiken. Den vänder sig speciellt till unga människor som vi i Jönköping ofta saknar vid Jazzkonserterna. Vi vill med detta projekt ta ett avstamp för Vi vill med detta projekt ta ett avstamp för jazzmusiken i Jönköping och inspirera främst unga människor att uttrycka sig med musik och foto! Vi har förutsättningar tillsammans att genomföra detta projekt med ett stort kontaktnät inom skola/musik/kultur
 
Syfte: Är att Skådebanan med Perfect Harmony projektet lägger en grund för jämställdhets utveckling för jazzmusiker i Jönköpings län med en fokusering på ungdomar! Vi kommer att bygga upp nätverk inför konserten som kan växa därefter.
 
Målet: Att Perfect Harmony konserterna genomförs på kvällen Att fotoutställningen öppnas under dagen med en vernissage på kvällen innan konserten. Att Perfect Harmony gör nedslag i skolorna under dagen. Att ett nätverk byggs upp till grund för jämställdhets utveckling för Jazzmusiker i Jönköpings län. 

Nordic Connect (Malmö/New York/Montreal)
Ända sedan pianisten, kompositören och arrangören Maggi Olin kom hem till Malmö från sina studier vid Berklee College of Music i Boston har hon haft fullt upp. Inte bara som utövande musiker utan även som pedagog och deltagare i en rad olika projekt med jazzmusikaliska förtecken.
 
I Kanada har hon har turnerat med sin kvintett och framträtt med sin egen musik.
I gruppen ingick hennes goda vän från tiden vid Berklee, numera världskända trumpetaren Ingrid Jensen, samt Ingrids saxofonspelande syster Christine, basisten Mattias Welin och trumslagaren John Wikan från New York. Maggi Olin (pi), Ingrid Jensen (trp), Christine Jensen (sx), Mattias Welin (b), Jon Wikan (tr)
“This music is deeply impressive, Maggi Olin's compositions create a world full of personality. She and Ingrid play masterfully and powerfully expanding Maggi's creations into spectacular shapes. Indeed, this is a very inspiring performance of great musicians playing great music”.
 -Maria Schneider-
 http://www.maggiolin.com
 
 
Midaircondo (Göteborg).
Lisen Rylander och Lisa Nordström (instrument, vocals, laptop)
Den lovordade, gränsöverskridande gruppen Midaircondo smälter samman visuell performance med improviserad live electroakustisk musik. Det började som jam sessions, där de med saxofoner, flöjter, röster, datorer och samplers, ville upptäcka nya vägar att skapa musik. Sedan starten 2002 och den hyllade debutskivan Shopping for Images, har de turnerat Europa Europa runt i många olika sammanhang med sitt unika sound.
www.myspace.com/midaircondo
 
Nina Ramsby Ludvig Berghe Duo (Stockholm)
Kan kärleken till underbara melodier och vacker text någonsin möta samtida jazz?
Nina upptäckte Ludvig Berghe Trio och deras musik för ett år sen och började i största hemlighet textsätta trions repertoar. I somras möttes äntligen de två och gjorde ett kort framträdande på Gröna Lund och fattade tycke omedelbart. Senare i vinter gjordes ett bejublat och oväntat framträdande på poppiga Manifestgalan som verkade nå fram till all publik trots deras ovana öron för jazz. Nina har fortsatt att textsätta Ludvigs material, äldre och nytt outgivet. Tillsammans har de skapat helt ny musik.
www.myspace.com/ninaramsbyludvigberghetrio


För mer information och frågor kontakta 
Jeanette Gustafsson, projektledare
0702/ 948464
Epost; jeanettegus@gmail.com 
www.perfectharmony.se
Arrangörer: Skådebanan, Jönköpings jazzklubb, Kultur Jönköpings Kommun, HLK, SJR och IMPRA är alla med och stöttar detta projekt.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar